Onderhoud

Om autopech en hoge reparatiekosten zo veel mogelijk te voorkomen, is regelmatig onderhoud belangrijk. Voor een kleine beurt, grote beurt en APK kunt u bij de vakkundige monteurs van Autobedrijf Jaspers terecht. Veel voorkomende onderhoudswerkzaamheden zijn verder het vervangen van remblokken, remschijven, het verversen van remolie, het spoelen van de automatische versnellingsbak en het vervangen van de distributieriem. Wanneer uw voertuig een onderhoudsbeurt nodig heeft, hangt af van:

  • het type auto of bus;
  • de leeftijd van de auto of bus;
  • de kilometerstand;
  • het aantal kilometers dat u per jaar rijdt.

De fabrikant heeft voor uw auto of bus vastgelegd wat de onderhoudsvoorschriften en – intervallen zijn. Zo weten wij precies welk onderhoud we wanneer moeten uitvoeren.

Oliepeil en bandenspanning

Tegenwoordig is de voorgeschreven tijd tussen de onderhoudsbeurten steeds langer. Wij raden u daarom aan om eens in de twee weken uw oliepeil te controleren. Verder is het belangrijk om één keer per maand uw bandenspanning te meten en uw band op scheurtjes en schade te controleren. Onjuiste bandenspanning kan leiden tot onveilige situaties, verhoogd brandstofgebruik en versnelde slijtage van uw banden.

Heeft u vragen over onderhoud?
Wij helpen u graag! Bel 0183 35 14 12