Banden

Autobedrijf Jaspers levert en vervangt vrijwel alle merken autobanden, ook winterbanden, tegen scherpe tarieven. Daarnaast kunt u voor het uitlijnen of balanceren van uw banden bij ons terecht. Wij beschikken over moderne banden demonteer-, balanceer- en computergestuurde uitlijnapparatuur om uw auto weer optimaal op de weg te zetten. Voor gratis opslag van zomer- en winterbanden, met velg, bent u bij ons eveneens aan het goede adres.

Uitlijnen of balanceren banden

Als u met uw autobanden ergens tegenaan rijdt, kan de uitlijning ontregelen. Een ontregelde uitlijning herkent u bijvoorbeeld aan het trekken van uw auto of bus naar links of rechts als u rechtdoor rijdt, of dat uw stuur na een bocht niet meer terug draait naar de middenstand. Bij banden die niet goed uitgebalanceerd zijn, merkt u dat uw auto begint te trillen bij hogere snelheden. De voordelen van goed uitgelijnde en uitgebalanceerde banden zijn:

  • meer veiligheid;
  • meer rijcomfort;
  • het voorkomt extra slijtage, waardoor de levensduur van uw band hoger is;
  • uw auto heeft een lager brandstofgebruik.

Bandenspanning

Wij raden u aan om één keer per maand uw bandenspanning te meten en uw band op scheurtjes en schade te controleren. Onjuiste bandenspanning kan leiden tot onveilige situaties, verhoogd brandstofgebruik en versnelde slijtage van uw banden. Aan de binnenzijde van het brandstofklepje of van de portierstijl vindt u de juiste spanning voor uw banden.

Lekke band

Autobedrijf Jaspers kan een lekke band vaak voor u repareren. Wij inspecteren de binnenkant van de lekke band om vast te stellen of de band gerepareerd kan worden. Als er bijvoorbeeld te lang is doorgereden met een lekke band, hebben de band, de velg en het wiel structurele schade. Repareren is dan niet meer mogelijk, waardoor de band vervangen moet worden. We raden u daarom aan bij een lekke band direct te stoppen.

Profieldiepte band

Gladde banden hebben weinig grip op natte, gladde en/of met sneeuw bedekte wegen, wat onveilige situaties kan opleveren. In het geval van (zomer)banden is het verstandig om banden bij een profiel van 2 mm te vervangen. Winterbanden verliezen hun grip op besneeuwde wegen zelfs al bij een restprofiel van 4 mm, waardoor vervanging dan aan te raden is. U kunt het profiel van uw banden meten met een profieldieptemeter, maar ook met een 1 euro muntstuk. Als u het muntstuk in de groeven van uw band steekt, en het gouden randje zichtbaar is, dan is de profieldiepte minder dan 3 mm.

Winterbanden

In een koude periode bent u met winterbanden goed voorbereid op elk weertype. Zodra de temperatuur onder de 8-10 graden Celsius komt, heeft u veel profijt van winterbanden. Ze geven duidelijk meer grip en dus veiligheid bij sneeuw en gladheid. Voor een optimaal resultaat is het belangrijk om winterbanden op alle wielen te monteren, en niet slechts op één as. Zowel zomer- als winterbanden kunt u bij ons met velg opslaan.

Heeft u vragen over uw banden?
Wij helpen u graag! Bel 0183 35 14 12