APK

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Autobedrijf Jaspers is een RDW erkend APK-bedrijf dat de APK voor uw auto of bus vakkundig kan uitvoeren. De keurmeester beoordeelt uw voertuig op alle voorgeschreven punten, waaronder uw remmen, banden, wielophanging en stuurinrichting.

Wanneer APK keuren

Als uw auto of bus APK-plichtig is, dan mag u niet rijden zonder geldige APK. Doet u dat wel, dan riskeert u een boete en de verzekeringsmaatschappij keert mogelijk geen geld uit bij een ongeluk. Alle reden dus om uw voertuig te laten keuren, maar wanneer? Als uw auto of bus al eerder is gekeurd, vindt u de vervaldatum op het laatste APK-keuringsrapport of kunt u dit op de website van het RDW raadplegen. Voor auto’s of bussen die nog niet eerder gekeurd zijn, is op de website van het RDW een handig schema te vinden om te zien wanneer ze voor het eerst gekeurd moeten worden.

Vanaf twee maanden voor vervaldatum keuren

U kunt uw auto of bus al vanaf twee maanden voor de APK-vervaldatum opnieuw laten keuren. De nieuwe APK-vervaldatum blijft dan hetzelfde, plus, afhankelijk van de geldende keuringsfrequentie, één of twee jaar. Laat u uw auto of bus meer dan twee maanden voor de APK-vervaldatum keuren, dan krijgt uw voertuig een nieuwe APK-vervaldatum.

Reparaties naar aanleiding van de APK

Als we tijdens de keuring gebreken aan uw auto of bus vaststellen, dan overleggen we de mogelijke oplossingen uiteraard eerst met u. Samen bespreken we de benodigde reparatie, de kosten en de tijdsduur.

Vervangend vervoer

Tijdens de APK of de reparaties aan uw voertuig kunt u gebruik maken van vervangend vervoer.

Wilt u een afspraak maken voor de APK?
Wij helpen u graag! Bel 0183 35 14 12